Title: Developers vs ... (Dev, biz & tech) - ROC Midden Nederland - 30th June 2016

Developers, systeembeheerders, gebruikers, management en “de business” spreken vaak een andere taal, maar hebben ook andere belangen. Hierdoor ontstaat bij de ontwikkeling en oplevering van nieuwe software niet zelden frictie tussen betrokken partijen

Dit gastcollege bestaat uit 2 te onderscheiden delen:

Deel 1 gaat in op de verschillen tussen de betrokken partijen. Developers, systeembeheerders, gebruikers, management, etc. Programmeren is meer dan alleen heel goede code kunnen schrijven. Het de kunst is goede code schrijven, rekening houdend met de omgevingen waarin software komt te draaien, maar ook oog hebben voor de betrokken partijen die ieder hun eigen belangen, regels en uitdagingen kennen.

Deel 2 zoomt in op de praktijk en de vraag “Hoe kun je met de kennis uit deel 1 en doormiddel van vrij verkrijgbare virtualisatie technieken of diensten (ANMD) een betere applicatieontwikkelaar worden, die in de ontwikkeling van zijn applicaties al rekening houd met de omgeving waarin het straks gaat draaien.” Het gaat uit van relatief betaalbare hardware (“Denk niet te groot”) en beperkte middelen.

Het gastcollege is gegeven voor onveer 40 1e, 2e en 3e jaars leerlingen van de opleiding “Applicatie en mediaontwikkeling” van ROC Midden Nederland.

  • Last modified: 2019/08/12 20:40
  • by Harmen